Kb. két hete született meg bennem ez az érzés, azóta azon gondolkodom, hogyan írjam le úgy, hogy ugyanaz a hatalmas "aha élmény" és örvendezés járjon át mindenkit, mint engem akkor (és azóta is). Ennek következményeképpen két napja írom ezt a bejegyzést, és ahogy újra és újra elolvasom, mindig van egy kis csiszolnivaló rajta. Úgy néz ki, hogy ez egy dinamikusan fejlődő és változó gondolatfolyam lesz.

Szóval-tehát az utolsó workshopomon éppen a masszív és áramló férfi energiát sugárzó Clubbed to death-re táncoltunk és valahogy az eszembe jutott (még azt is tudom miért, de ha most ezt is leírom, végképp elveszünk), hogy most bújjunk bele abba a férfi minőségbe, amire éppen szükségünk van. Amit nekünk mindez jelent. Képzeljük el, hogy milyen érzés ott lenni mögötte/mellette - mennyire biztonságos, és hogyan hat ránk. Érzünk -e változást a mozdulatainkban és/vagy az érzéseinkben utána?

Tudjuk, hogy bennünk van mindkét minta, ezért érdemes megismerkedni közelebbről velük. A nőivel már nagyon sokat foglalkoztunk direkt módon, de így megleshetjük indirekt módon is, vagyis a férfin keresztül. 

Nagyon izgalmas megtapasztalni, hogy mennyi és milyen erő van a férfi részünkben: mennyire határozott, mennyire összeszedett és aktív. Eztán jöhet az, hogy finomodhatunk is általa. 

Erről a jelenségről tökéletesen (és nálam lényegesen érthetőbben) ír Karinthy Frigyes a Capillaria-ban:

"Ha egyedül vagyok egy szobában, akkor ember vagyok. Ha bejön egy nő, akkor férfi lettem. És annyira vagyok férfi, amennyire nő az, aki bejött a szobába... ha egy nő van egyedül a szobában, akkor - hiába kukucskál, a két aggastyán nem fog egyebet tapasztalni - ő is csak úgy fog viselkedni, mint én: eszik, vagy ásítozik, vagy tűnődik. Nővé akkor válik, ha férfi jön be hozzá."

dancing is foreplay

Ez az energia tehát megvan bennünk is, kéznél van - ismerjük meg, szeressük és tökéletesítsük! És megvan körülöttünk is, természetesen.  Így, ha magunkban megleljük, meg tudjuk mutatni kifelé is, hogy milyen közegben tudunk a legszebben és tökéletesebben kivirágozni, befogadni és szeretni. Ezt követően - mivel a férfi energia mindig arra törekszik, hogy A legjobb legyen - , máris elindítottuk a változást. Szelíden, finoman, erőlködésektől mentesen, fölösleges és félreértelmezhető szavak nélkül. A testünk és a szeretet nyelvén, a legtisztább formában.

Hogyan hasznosítjuk mindezt a NIA foglalkozásokon?

A harcművészeti blokkokban életre hívjuk, megismerjük és tudatosan csiszolgatjuk azt a férfi mintánkat/részünket, ami mellett a legtökéletesebben kiteljesedhetünk nőként.

A bejegyzés trackback címe:

https://miania.blog.hu/api/trackback/id/tr535217059

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása