Nem tudom megunni ezt a videót. Csak nézem ezeket a NŐKET és boldog vagyok, hogy megtaláltam az utat, ami ide vezet. Borzasztó hiú vagyok, úgyhogy imádom nézni Debbie-t - ha én is így tudok haladni az idő mellett, nem lesz gond.

Miért jó a NIA a gyerekeknek/kamaszoknak?

Az alábbiakkal akkor szembesültem, amikor lehetőségem nyílt arra, hogy 12-16 év körüli csoportnak tartsak órát. Gyorsan le is jegyeztem mindent és nagyon szeretnék Feléjük is nyitni, mert nagyon nagy élmény volt Velük táncolni. Belőlem is azonnal előjött a 10 éves és olyan jól esett!

  • A gyerekek jellemzően még magukban hordozzák az egészséges test és az ösztönösség információját. Ez mellett azonban mind fizikai, szellemi, és érzelmi szempontból gyors (és egyre gyorsabb) fejlődésen mennek keresztül, ezért minden eszközzel támogatni kell őket abban, hogy megmaradjon a kapcsolat önmagukkal. Fontos, hogy a felnőtté válás útján megmaradjon a testi, lelki, szellemi egység és egészség.
  • A NIA rendszere segít abban, hogy természetes módon élhessék meg a kamaszkort, legyen egy hely, egy eszköz, egy mozgás, amiben otthon érzik magukat, vagy szembenézhessenek akár azokkal az érzésekkel is, amelyeket nem értenek. A test képes arra, hogy kidolgozza magából a mindennapi feszültséget, frusztrációt, felesleges energia és érzelmi többletet. 
  • A fentieken kívül segít az összpontosításban, az önfegyelem megteremtésében, hiszen a NIA rendszere magába foglal harcművészeti technikákat, elemeket is. Ez az önfegyelmen kívül magabiztosságot adhat akár a visszahúzódóbb, zárkózottabb gyerekeknek is.
  • A táncos elemek biztosítják a lehetőséget, hogy mindezt játékosan, felszabadultan sajátíthassák el. A táncban bármilyen szerepet felvehetnek, megélhetnek, kipróbálhatnak - biztonságos és támogató környezetben.
 

Miért jó a NIA a fiataloknak?

Gyerekkorunkban kezdjük, de felnőtt korunkra fejlesztjük tökélyre az alkalmazkodást és a megfelelési vágyat. Egyszerre szeretnénk mindenhol helytállni, új munkák, új barátok, új szerelmek. Mindenhol a legjobbat akarjuk nyújtani. 

Önállóak leszünk, de hirtelen lehet, hogy nem tudunk még mit kezdeni vele. Kell egy biztos pont, kell a kapcsolat önmagunkkal. 

Miért jó a NIA, amikor már megfutottuk a köreinket?

Segít, hogy újra hazataláljunk és szeressünk otthon lenni.

Csodálatos nőkkel találkozom folyamatosan a saját óráimon és más NIA eseményeken. Negyven, ötven, hatvan évesen is ugyanúgy ragyog mindenki, sőt... Egy egyszerű kézmozdulatban, egy fejtartásban, egy mosolyban benne van a női szépség és finomság, tele tartalommal. Folyamatosan csiszolható, egyre inkább összhangba kerülünk azzal, amik vagyunk és amik még esetleg lenni szeretnénk. 

Egy 5 Ritmus hétvégén hangzott el a következő mondat, ami azóta is a kedvencem: 

"Az érett korban mindent tudunk az életről, de nem akarjuk már minden áron megmutatni."

Egyszerűen csak megéljük és úszunk benne/vele. Azt hiszem ezt szerettem volna igazán megmutatni a fenti videóval. Nincsen kor/határ.

A bejegyzés trackback címe:

https://miania.blog.hu/api/trackback/id/tr344326508

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása