Ajánló - Satyananda jóga

Címkék: jóga

2012.05.08. 23:18

Nekem a jógához is meg kellett érni. Valahogy hiába került már 13 éve az életembe, nem maradt/am benne. Aztán tavaly, a Jógafesztiválon volt egy nagyon jó Kundalini jóga élményem, és akkor már érzékeltem, hogy eljött az idő. Azóta megint semmi, elmerültem a NIA és a Pilates óráimban, de éreztem a hívást folyamatosan.

Viszont tegnap végre elmentem az egyik (♥) helyemen egy Satyananda foglalkozásra. Az első dolog, amit éreztem utána, hogy "ütött". Az ott a végén csend volt a javából. Persze közben jött az ellenállás minden porcikámban, és amikor azt éreztem, hogy na-ezt-soha-többet, akkor tudtam a legbiztosabban, hogy jó helyen vagyok - minél nagyobb az ellenállás, ugyebár.

A másik, ami miatt ezt a foglalkozást a jövőben nagyon szeretném beépíteni az életembe, hogy a mai órámon vissza tudtam hozni ugyanezt a csendet. Mivel ez már egy visszatérés volt, nem a "sokkoló" első, sokkal jobban élveztem. Nem zavartak/ijesztettek meg a külső zajok, mert ez nyitott és tiszta figyelem volt, nem az okos kis fejem által kreált csend-illúzió, amiben a legkisebb rezzenésre is ugrom, mert azért mégiscsak észnél kell lenni minden pillanatban. Ez nem az. Ez a megváltás a zűrzavarban.

 

Hol fogom még jobban érezni a jógát a NIA-ban?

  • Amikor elcsendesülök a végén.
  • Amikor a mozdulatlanságba beköltözik az élet.

 

Satyananda jóga

A Satyananda Yoga Paramahamsa Satyananda Saraswati (ejtsd: Szvámi Szatjánanda Szaraszvatí) és irányvonalának követői által kifejlesztett rendszer, egy tradícióban gyökerező, nemzetközileg elismert jóga rendszer, amely megfelelően alkalmazható a modern kor szükségletei számára.

Magában foglalja az ismert jógaágakat, mint a hatha, rádzsa, karma, gjána, mantra, bhakti jógát és más jóga ágakat is; ezeket egy csomagban kínálja, amely elég rugalmas ahhoz, hogy az egyéni szükségleteknek megfelelően alkalmazzák.

A Satyananda rendszer olyan szisztematikus, lépésről-lépésre történő megközelítése a jógának, amely azt célozza, hogy létezésünk minden területét egységbe foglalja. Kiegyensúlyozottsága és alkalmazhatósága miatt világszerte a "józan ész" jógájaként ismerik.

A Satyananda Yoga nem igényel semmilyen politikai meggyőződést, vallásos vagy misztikus hitet. Társadalmi háttérre való tekintet nélkül hatékony eszközöket nyújt mindenki számára az egészség és az elme békéjének eléréséhez, és egy pozitív és optimista élet kialakításához. A Satyananda Yoga gyakorlói eltérő életkorúak, különböző egészségi állapotúak, és a társadalom legkülönbözőbb területéről érkeznek.

Satyananda Náda Jóga
Egy felemelő és egyedülálló jógafoglalkozáson vehetsz részt hétfő esténként fél hétkor! Ebben a 90 percben átélheted a meditáció egy csodálatos formáját, ahol különleges jógatechnikák, kikerülve a racionális elmét, tudatod mélyebb területeire hatnak. Az ászana gyakorlás, a Jóga Nidra, a Pranayama és végül a Náda Jóga meditáció, vagyis a hangokon való meditálás aktiválja és tisztítja a csakrákat, közvetetten elindítja e test gyógyulási folyamatait, segít megszabadulni félelmeinktől, fóbiáinktól, javítja gondolataink minőségét, segít egy teljesebb és tudatosabb élet kialakításában.

Forrás: www.fugefaviraga.hu

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://miania.blog.hu/api/trackback/id/tr764497304

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása