A NIA és a Pilates

Címkék: általános infó

2012.06.06. 22:35

Nekem valahogy így kerek. A Pilates összpontosítás, erő, kontroll, fegyelem a NIA pedig áramlás, súly/talanság, könnyedség, szabadság és figyelem. Mégis mindkettő test/tudat. 

Szeretem a párhuzamokat és szeretem mindennnek megtalálni a párját - ez a polaritás dolog nekem tetszik és izgalmas benne mégis felfedezni az egységet, a közös pontot.

A héten az áramló mozdulatokkal foglalkozunk. Azzal a típusú mozgással, ami egy pontból indul és az áramlás viszi tovább, illetve a testünk súlya. Ezt a Weight-Flow-Contact-on tanultam és annyira bennem maradt. Ennek a típusú mozgásnak nincsen vége, elindul és megy szépen az útján a végtelensgig - folyamatosan születnek az újak, kapcsolódnak a testrészek és visz magával, ha megengedjük.

Számomra azért fontos ez az egész, mert volt bennem egy kis zavar, hogy most akkor a Pilates, vagy a NIA. Persze, a tudatosság oldalról megközelítva mindEgy, de pont full más és mégis pont egyformán imádom.

Aztán tegnap megjött a válasz: ha "dolgozunk" a testünkkel, akkor Pilates, ha pedig éppen csak "vagyunk", akkor NIA. Éééés a párhuzam hozzá: ha érzünk, akkor szív, ha pedig gondolkodunk, akkor fej. És nem érdemes összekeverni sem itt, sem ott. És akkor minden rendben lesz.

Ez most egészen kivételesen nem táncos videó, hanem 5 perc és 12 másodperc élet/öröm, mozgás és szabadság. 

A bejegyzés trackback címe:

https://miania.blog.hu/api/trackback/id/tr374570357

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása