Ti hogyan látjátok a NIA-t? Azt hiszem ez lesz az egyik kedvenc bejegyzésem - ez a gyűjtemény a "munkám" gyümölcse. A legédesebb, a legmotiválóbb, a legkedvesebb a szívemnek.

Virág, a Fügefa Virágából:

NIA: a belső egyensúly felé

Tegnap életem harmadik Nia  óráján ráéreztem arra, amit e kilencféle mozgásformából ötvözött tánc nyújtani tud nekünk. A fizikális hatásokról most nem írok bőven, bár az sem elhanyagolható, hiszen az egész testünk friss és harmonikus lesz, fokozódik a vérkeringés, ellazulnak az izmok, melytől hajlékonyabbak leszünk, javul a tartásunk és percről-percre szebben táncolunk, élvezve a mozdulat szépségét. Mindezt úgy, hogy egy ilyen órán fantasztikus önismereti mérföldköveket élhetünk át. A kezdeti gátlások fokozatosan oldódnak, majd végül már a szememet is alig nyitom ki. Jönnek az érzések, érzelmek, gondolatok, melyek a tánc nyelvén törnek felszínre. Minden" leutánzott" lépéshez egyre inkább hozzáadódik a személyes belső lényed. Végül bár hasonló, mint az oktatóé, amit csinálsz, mégis teljesen más... Ott van a mozdulatodban minden elfojtott félelmed, meg nem élt vágyad, lappangó szomorúságod, féktelen boldogságod. És ezt hagyod! Átadod magad egy olyan erőnek, ami szintén te vagy, de más nyelven beszél. Közben pedig valaki benned mégis éberen figyel. Már nem tudod mely részed táncol és melyik figyel, de azt érzed, hogy valami áramlik, valami elindult, mintha kinyílnának benned  régen elzárt rozsdás csapok... Felszabadulsz, szemlélsz, feloldódsz. Csodálatos!

Saci vezetése pedig mindehhez egyszerre szelíd, de határozott, szerény és mégis gátlásoktól mentes, kirobbanó és mégsem elnyomó. Nagyon köszönöm!

UFÓ-nak néznek mert van egy új szerelmem. NIA -ő egy energikus, vidám nő.. Ismeritek?

Pillanat.2_1.jpgEgy hónapja NIA-zunk hetente egy alkalommal. Nagyon várjuk! Miért? Mert a NIA szabad, de átmozgat és elgondolkodtat. Ellazulunk és minden aktuális gondolatunkat elengedjük. Csak táncolunk. Különböző „fajták” vagyunk, akik együtt mozgunk. Ennek ellenére azt látom, hogy szinte kialakult egy csapat, akik hétről hétre ott vagyunk, és egyre jobban érezzük:elengedhetjük a hétköznapjainkat és együtt, de magunkban vagyunk! Ez ritka! 

Hát igen... ez a kérdés kavargott a fejemben egészen múlt hétfőig. Mert az igazat megvallva tényleg fogalmam sem volt a dologról. Aztán ahogy lenni szokott, 'rákerestem' és már tudtam, hogy tánc és némi harcművészet keveredésére számíthatok. Állok elébe- gondoltam- táncolni szeretek, a harcművészetet meg épp ideje kipróbálnom...


Ezek a gondolatok cikáztak a fejemben, mikor végül eljött a nap, megszólalt a zene és elkezdtünk mozogni. Rövid bemelegítés után elkezdődött A TÁNC. És persze csöppet sem olyan volt, mint képzeltem!:)

Fura, magával ragadó hangulat alakult ki és jó volt látni, hogy minden lány felszabadultan mozog! Megtanultunk pár alaplépést, melyeket mindenki a saját stílusa, kedve és energiája szerint alkalmazott. Volt jó pár improvizációs rész is, és büszkén mondhatom senki sem volt félős!! Így elsőre nekem a modern tánchoz állt a legközelebb, néhány box mozdulattal megspékelve. Azóta már tudom, hogy a két dolog aránya ízlés szerint változtatható. Nagyon jó érzés volt együtt mozogni a zenére és a teljes átszellemüléshez még az is hozzátartozik, hogy hála a sok kecses és finom mozdulatnak itt garantáltan gyönyörűnek és 200 %-ban nőnek érzed magad!

Összességében végtelenül pozitív, nagyon szabad és egyértelműen jó érzés lett rajtam úrrá és minden túlzás nélkül mondhatom, hogy csurig teltem pozitív energiával!Úgyhogy készítem is a pakkomat holnapra, életem második NIA órájára!

és még tovább...

Nagyon köszönöm, hogy velem tartotok hétről-hétre! Hála, öröm, megtiszteltetés. 

greetings-card-gorjuss-the-collector-7119-0-1285688310000.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://miania.blog.hu/api/trackback/id/tr734685444

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Magnóliások · http://www.magnoliak.hu/ 2012.07.30. 11:19:17

Nagyon köszönjük, hogy itt is itt lehetünk nálad! Nagyon várjuk a ma estét!

SőtérSarolta 2012.07.30. 15:12:00

Én is várom már - jó lesz Veletek!
süti beállítások módosítása